Bifolium

Note Biblice și Patristice

Texte noi, practici ascetice, diferențe

ZAC

NOTĂ | Penultimul număr al revistei Zeitschrift für Antikes Christentum / Journal of Ancient Christianity – 17/3 (2013) – conține trei articole semnate sau cosemnate de autori de acasă. Nu poate strica să vi le semnalăm.

Alin Suciu, “More Sahidic Fragments from the Life of Shenoute Attributed to Besa” – o notă în care este identificat textul unei pagini de pergament din Moscova ca fiind un fragment din versiunea coptă (sahidică) a unui text hagiografic copt, Viața lui Shenuta; bucata identificată de AS exista pînă acum numai în arabă și etiopiană.

Hajnalka Tamás și Liesbeth Van der Sypt, “Asceticism and syneisaktism in Asterius’ Liber ad Renatum monachum“: Liber ad Renatum monachorum este un tratat ascetic pe care autoarele îl plasează în prima parte a secolului v, probabil în Vestul latin și care prezintă și o practică ascetică mai puțin cunoscută – syneisaktism, o practică în care un ascet și o fecioară trăiau împreună cast.

Daniel Benga, “Defining Sacred Boundaries: Processes of Delimitation from the Pagan Society in Syrian Christianity according to the Didascalia Apostolorum“: e un articol despre felul în care creștini din secolul iii se defineau prin diferență față de contextul lor necreștin, pornind de la Didascalia Apostolorum.

Dan Batovici

\

Despre articolele de care ai nevoie, dar la care nu ai acces: 1) de verificat pe academia.edu: tot mai mulți autori încarcă acolo pdfuri cu articolele lor; 2) cere articolul prietenilor, colegilor, cunoscuților care au acces la revista online. În fond, toată lumea face asta într-o formă sau alta, pentru că nimeni nu are acces la toate revistele online. 3) contacteză autorul; de cele mai multe ori sînt prietenoși și îți trimit bucuroși un pdf cu articolul lor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 15/10/2014 by in bifolium.
%d bloggers like this: