Bifolium

Note Biblice și Patristice

Comentariul papirologic al Noului Testament

PKNT
PROIECT | Papyrologische Kommentare zum Neuen Testament/Papyrological Commentary on the New Testament este un proiect găzduit din cîte îmi dau seama la Universitatea din Salzburg. Proiectul este însă internațional, atît în echipa de redacțit, cît și în lista contributorilor.

Pe foarte scurt, nu este vorba neapărat despre cercetarea papirusurilor textelor biblice; dimpotrivă, fiecare carte din Noul Testament e cercetată în contextul papirusurilor documentare care au supraviețuit din Antichitatea Tîrzie. Textul, limbajul, socialul și ideile din textul noutestamentar sînt discutate verset cu verset tocmai pornind de la mulțimea papirusurilor documentare păstrate.

Volumele rezultate din proiect sînt publicate în germană (în primul rînd) și în engleză la Vandenhoeck&Ruprecht. Volumele sînt un complement mai degrabă decît o alternativă la comentariile noutestamentare exegetice curente. Deocamdată au apărut comentariile papirologice la 1 Corinteni, 2 Corinteni, 2 Tesalonicieni și Filemon; vezi aici. Pagina proiectului, cu lista volumelor viitoare este aici.

Dan Batovici, KU Leuven

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 17/09/2014 by in bifolium.
%d bloggers like this: