Bifolium

Note Biblice și Patristice

Nou-nouț: Odiseea biblică

bible odys

PROIECT | Society of Biblical Literature este cea mai cuprinzătoare ghildă academica de studii biblice; siteul lor anunță 8.500 de membri, aici. Conferința lor anuală are, dacă nu mă înșel, două mii de participanți. În fiecare an organizează și o conferință pe celelalte continente ca să poată participa și cercetătorii care nu pot ajunge în State – anul acesta a fost la Viena, anul viitor în Argentina, la Buenos Aires, vezi aici.

În plus, SBL editează revista Journal of Biblical Literature, care este dintre cele mai mari pentru simplul fapt că e oferita gratis – mă rog, contra cotizației anuale – celor 8.500 de membri. Audiența asta atrage o concurență enormă, iar rezultatul este că JBL are procentul cel mai mare, cred, de articole respinse din domeniu, în jur de 95%, daca nu mă înșel.  SBL mai editează și Review of Biblical Literature unde sînt publicate free-access recenzii la cărți din studiile biblice, fiind astfel unul dintre cele mai mari „mecanisme de verificare a calității” din domeniu.

În iulie SBL a mai lansat un produs: Bible Odyssey. Este vorba de un imens proiect interactiv de popularizare a studiilor științifice biblice, pentru publicul nespecialist. Pe scurt, o enciclopedie Biblica on-line, produsă de membrii SBL. Distracție placută!

 Dan Batovici, KU Leuven 

 

Advertisements

One comment on “Nou-nouț: Odiseea biblică

  1. Pingback: Studiile noutestamentare de azi | Bifolium

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 17/07/2014 by in Bible Odyssey, bifolium, Dan Batovici, Society of Biblical Literature and tagged .
%d bloggers like this: