Bifolium

Note Biblice și Patristice

Sacra Scripta

sascr

NOTĂ | Aș vrea să vă atrag atenția asupra unei reviste academice românești de studii biblice: Sacra Scripta. Instituția care îl editează este Centrul de Studii Biblice din Cluj, în care colaborează din cîte înțeleg facultățile de teologie din urbe, Ortodoxă, Greco-Catolică, Romano-Catolică și Reformată.

Revenind la revistă, pare să apară de două ori pe an și poate fi găsită online pe CEEOL, aici. Pagina ei de web anunță că „din 2005 are un colectiv de redacție care include şi specialişti şi referenţi din străinătate.”

Calitativ, revista este un mixed bag. Într-un fel sau altul fiecare număr de revistă conține articole scrise de bibliști din Vest, mai ales din universități germane dacă nu mă înșel, dar par a fi încurajate și articole scrise de autori români, doctoranzi etc, lucru bun. Din experiența mea, articolele trimise sînt într-adevăr citite și evaluate de bibliști vestici, așa că este o bună ocazie pentru primit feedback academic și pentru a produce un articol publicabil, în altă limbă, mai ales cînd ești la început și încerci să te deprinzi cu felul ăsta de a face lucrurile.

\

Despre articolele de care ai nevoie, dar la care nu ai acces: 1) de verificat pe academia.edu: tot mai mulți autori încarcă acolo pdfuri cu articolele lor; 2) cere articolul prietenilor, colegilor, cunoscuților care au acces la revista online. În fond, toată lumea face asta într-o formă sau alta, pentru că nimeni nu are acces la toate revistele online. 3) contacteză autorul; de cele mai multe ori sînt prietenoși și îți trimit bucuroși un pdf cu articolul lor.

 Dan Batovici, KU Leuven

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 05/07/2014 by in Dan Batovici, Noul Testament, Sacra Scripta, Studii biblice, Vechiul Testament and tagged , .
%d bloggers like this: