Bifolium

Note Biblice și Patristice

Currents in Biblical Research

CBR

NOTĂ | Există multe reviste bune de studii biblice, dintre care destule mai prestigioase și mai bune decît Currents in Biblical Research, dar aș vrea să atrag atenția asupra ei pentru că poate fi mai mult decît folositoare celor care se apropie de studiile biblice sau care încearcă să își găsească o temă de cercetare.

Metodele curente din studiile biblice tind să fie complexe și înșirate prin multe publicații. În Currents in Biblical Research sînt publicate eseuri metodologice care sintetizează studiile moderne pe o temă sau alta. Cei care lucrează sau doresc să găsească o direcție de lucru în studii biblice pot găsi în CBR nu atît articole noi care folosesc o metodă, cît sinteze bibliografice și treceri în revistă critice ale unei direcții sau alta din domeniu.

Spre exemplu, ultimul număr din CBR, 12/3 (2014) conține articole în care este descrisă și evaluată critic literatura recentă despre fenomenul profeției în iudaism, despre miracole în Noul Testament și despre pseudoepigrafonul Iosif și Asenet.

\

Despre articolele de care ai nevoie, dar la care nu ai acces: 1) de verificat pe academia.edu: tot mai mulți autori încarcă acolo pdfuri cu articolele lor; 2) cere articolul prietenilor, colegilor, cunoscuților care au acces la revista online. În fond, toată lumea face asta într-o formă sau alta, pentru că nimeni nu are acces la toate revistele online. 3) contacteză autorul; de cele mai multe ori sînt prietenoși și îți trimit bucuroși un pdf cu articolul lor.

 Dan Batovici, KU Leuven

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: