Bifolium

Note Biblice și Patristice

U. Bianchi și I.P. Culianu în ASR 6 (2013)

asr cam mic

NOTĂUltimul număr al revistei Annali di Scienze Religiose este dedicat celor doi autori din titlu și conține, într-o primă secțiune (cu o introducere instructivă), cinci articole care provin dintr-o workshop ținut în 2011 la Milano, la Università Cattolica del Sacro Cuore: „Omaggio a Ugo Bianchi e Ioan Petru Culianu. Una stagione “milanese” della Storia delle Religioni.” Articolele urmăresc, prin urmare, episoadele milaneze din carierele celor doi și felurile în care acestea s-au intersectat.

Între aceste contribuții a doua e semnată de Daniela Dumbravă — „Culianu’s Shifting Perspectives on the History of Religions. A Preliminary Analysis of his Correspondence with Ugo Bianchi.” Această corespondență se întinde pe mai bine de zece ani, fiind astfel încă un ‘martor’ pentru schimbarea metodologică și conceptuală din parcursul academic al lui Culianu. Articolul incude și o selecție de scrisori dintre cei doi istorici ai religiilor, publicată inițial în Archeus: Études d’Histoire des Religions.

\

Cîteva sfaturi despre articole de care ai nevoie, dar la care nu ai acces: 1) de verificat prima dată academia.edu: tot mai mulți autori încarcă acolo pdfuri cu articolele lor; 2) cere articolul prietenilor, colegilor, cunoscuților care au acces la revista online. În fond, toată lumea face asta într-o formă sau alta, pentru că nimeni nu are acces la toate revistele online. 3) contacteză autorul; de cele mai multe ori sînt prietenoși și iți trimit bucuroși un pdf cu articolul lor.

 Dan Batovici, KU Leuven

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 24/06/2014 by in bifolium, Dan Batovici, Daniela Dumbravă, nota and tagged , , .
%d bloggers like this: